Kabeh Kategori
EN

Omah>NEWS

SAMBUTAN UNION EROPA, AMERIKA SERIKAT LAN JEPUN MULAI Dhiskusi kanggo ngrampungake perselisihan tarif baja lan aluminium.

Wektu: 2021-11-23 Hit 4

Sawise mungkasi perselisihan tarif baja lan aluminium karo Uni Eropa, Senin (15 November) pejabat AS lan Jepang sarujuk kanggo miwiti negosiasi kanggo ngrampungake perselisihan perdagangan AS babagan tarif tambahan ing baja lan aluminium sing diimpor saka Jepang.

Pejabat Jepang ujar manawa keputusan kasebut ditindakake sawise rapat antara Sekretaris Perdagangan AS Gina Raimondo lan Menteri Ekonomi, Perdagangan lan Industri Jepang Koichi Hagiuda, sing nggambarake hubungan antarane ekonomi paling gedhe lan nomer telu ing donya. Pentinge kerjasama.

"Hubungan AS-Jepang penting kanggo nilai ekonomi umum," ujare Raimundo. Dheweke ngajak loro-lorone supaya kerja sama ing sawetara wilayah ing semikonduktor lan rantai pasokan, amarga kekurangan chip lan masalah produksi ngalangi pemulihan ekonomi negara maju.

Kamentrian Ekonomi, Perdagangan lan Industri Jepang ngendika dina Senin yen Jepang lan Amerika Serikat sarujuk kanggo miwiti diskusi ing rapat bilateral ing Tokyo kanggo ngrampungake masalah Amerika Serikat sing ngetrapake tarif tambahan ing baja lan aluminium sing diimpor saka Jepang. Nanging, pejabat saka Kementerian Ekonomi, Perdagangan lan Industri Jepang ujar manawa loro-lorone ora ngrembug babagan langkah-langkah khusus utawa nemtokake tanggal kanggo negosiasi.kumparan baja galvanis

Amerika Serikat ngendika ing dina Jumuah yen bakal miwiti rembugan karo Jepang babagan masalah tarif impor ing baja lan aluminium, lan bisa uga ngendhegake tarif kasebut minangka asil. Iki minangka inti saka hubungan perdagangan antarane negara loro sing wis suwe.

Awal sasi iki, Jepang njaluk Amerika Serikat mbatalake tarif sing dileksanakake dening administrasi mantan Presiden AS Trump ing 2018 miturut "Bagian 232".

"Jepang maneh mbutuhake Amerika Serikat rampung ngrampungake masalah kenaikan tarif kanthi selaras karo aturan Organisasi Perdagangan Dunia (WTO), amarga Jepang wis nuntut wiwit 2018," ujare Hiroyuki Hatada, pejabat saka Kementerian Ekonomi, Perdagangan lan industri.

Amerika Serikat lan Uni Eropa bubar sarujuk kanggo mungkasi perselisihan sing terus-terusan babagan pungutan tarif baja lan aluminium dening mantan Presiden AS Trump ing 2018, mbusak paku ing hubungan lintas-selat, lan ngindhari mundhake tarif pembalasan EU.

Persetujuan kasebut bakal njaga tarif 25% lan 10% sing dileksanakake dening Amerika Serikat ing baja lan aluminium miturut Bagean 232, nalika ngidini "jumlah winates" logam sing diprodhuksi ing Uni Eropa kanggo mlebu tanpa pajak Amerika Serikat.

Nalika ditakoni kepiye reaksi Jepang yen Amerika Serikat ngusulake langkah-langkah sing padha, Hatada mangsuli kanthi ujar, "Sampeyan bisa mbayangno, nalika kita ngomong babagan ngrampungake masalah kasebut kanthi cara sing cocog karo WTO, kita ngomong babagan mbatalake tambahan tambahan. tarif.”

"Rincian bakal diumumake mengko," dheweke nambah, "yen tarif dicopot, bakal dadi solusi sing sampurna kanggo Jepang."

Kamentrian Ekonomi, Perdagangan lan Industri Jepang ujar manawa negara loro kasebut uga sarujuk nggawe Kemitraan Bisnis lan Industri Jepang-AS (JUCIP) kanggo kerja sama kanggo nguatake daya saing industri lan rantai pasokan.

Kantor Perwakilan Perdagangan Amerika Serikat nyatakake yen rembugan karo Jepang babagan masalah baja lan aluminium bakal menehi kesempatan kanggo ningkatake standar sing dhuwur lan mutusake masalah masalah umum kalebu owah-owahan iklim.

Iki minangka kunjungan pertama Raimundo menyang Asia wiwit dadi jabatan. Dheweke bakal ngunjungi Singapura suwene rong dina wiwit Selasa, lan bakal lelungan menyang Malaysia dina Kamis, diikuti Korea Selatan lan India.

Presiden AS Biden bubar ngumumake manawa kerangka ekonomi anyar bakal didegake kanggo "nemtokake tujuan umum kita karo mitra ing wilayah kasebut."